Prajitura cu foi cu miere si crema de gris

de pisicutzaa in Prajituri, 10 Feb 2010 | 43631 vizualizari

 

Prajitura incercata de mine doar anul trecut, dar mama ne facea mereu cand eram copii.

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • 400 g faina(eu am pus 460),
  • 150 gr miere,
  • 150 gr zahar,
  • 50 g unt,
  • 50 ml lapte,
  • un ou,
  • o lingutita bicarbonat sau amoniac carbonic
  • Pentru crema:
  • 1/2 l lapte,
  • 100 g unt sau margarina,
  • 70 g gris,
  • zeama si coaja de la o lamaie mare,
  • zahar vanilat,
  • 2 linguri zahar tos pentru gris si 2 de zahar pudra sa se amestece cu untul.
  • gem de caise
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi cu miere si crema de gris:

Intr-un castron smaltuit se pune mierea , zaharul, untul, oul intreg, laptele si bicarbonatul. Se bate cu telul, pe foc mic, pina compozitia incepe sa fiarba in clocot si sa se umfle ca o spuma, dublandu-si volumul. Vasul se ia de pe foc si imediat, se adauga toata faina, amestecand repede cu telul sau cu lingura de lemn, pina cand se incorporeaza bine.

Se lasa sa se raceasca ca sa se poata lucra cu mana (nu trebuie sa fie rece rece) . Se pune cate o bucata pe masa presarata cu un pic de faina (daca aluatul este caldut va fi mai usor de intins) si se intinde cit este tava voastra
Se pune pe dosul tavi ( inainte de a pune foaia puneti faina pe dosul tavi)

Crema de gris:

Intr-o oala se pune laptele, grisul, coaja rasa de la o lamaie, se amesteca totul pina se ingroasa. La sfarsit se adauga zaharul tos. Se lasa se raceasca. Intre timp se freaca untul cu zaharul. Dupa ce s-a mai racit grisul se amesteca cu untul (adaugati pe rand cate o lingura).

Asamblarea:

O foaie de prajitura cu miere
Un rand de crema cu gris
O foaie de prajitura cu miere
un rand de gem (gem de caise am pus)
o foaie de prajitura cu miere
un rand de crema cu gris
o foaie de prajitura cu miere 

TIPS-URI

1

foile se tin putin in cuptor (daca cuptorul e incins bine maxim 5 minute - ele par moi si nefacute dar se intaresc dupa ce sunt scoase din cuptor)

2

grisul trebuie sa se raceasca inainte de a se adauga untul, ca sa nu se taie compozitia

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi cu miere si crema de gris" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Melci cu miere, pere si nuci